Asiakasohje

Asiakasohje

Saavuthan tunnillesi ajoissa. Kiirehtiminen saa hevoset hermostumaan.

Tuntilista löytyy ilmoitustaululta satulahuoneesta.

Tuntilistalta voit myös lukea jos tunnille on tarpeen laittaa erityisvarusteita mm.suojat.

Asiakkaat hoitavat ja kunnostavat / riisuvat itse hevosensa ennen ja jälkeen tunnin. 

Sulje karsinan ovi mennessäsi hoitamaan hevosta, jotkut hevoset saattavat lähteä avoimesta ovesta käytävälle seikkailemaan.
Voit sitoa hevosen halutessasi karsinaan kiinni (vetosolmulla).

Harjat löytyvät kunkin hevosen omasta pussista.

Satulat ja suitset säilytettään karsinan ulkopuolilla olevissa satulatelineissä.

Hevonen tulee tarkastaa paljaalla kädellä sivellen kauttaaltaan, etenkin varusteiden alta, ettei hiekkaa ym epäpuhtauksia ole jäänyt ihoon. Usein ratsastaja näkee vain hevosen kyljen, mutta satulavyön alle on hankala nähdä. Kokeile siis kädellä onko tullut harjattua kunnolla.

Tallillamme satulahuovat ja vyöt säilytetään irrallisina satulan päällä.

Satuloidessasi hevosta pue mahdollinen geeli ensin selkään ja tarkista että se on kauttaaltaan suorassa ja symmetrisesti. Pue geelin päälle satulahuopa ja sitten satula. Nosta huopaa sä'ältä saadaksesi aikaan "tunnelin". Huovan nostaminen on tärkeää, sillä se ehkäisee hiertymiä korkeasäkäisillä hevosilla ja auttaa satulaa pysymään hyvin paikallaa. Kiinnitä vyö ja kiristä pikkuhiljaa.

Tarkkaile suitsiessasi millä tavoin tarjoat kuolaimia hevoselle. Usein hevonen nostaa siksi päätään eikä halua kuolaimia, kun ratsastaja tökkii epähuomiossa kuolaimilla hampaita ja ikeniä.
Jos lähdet karsinasta vielä pois, kun hevonen on satuloitu ja suitsittu, pujota ohja toisen jalustimen takaa. Näin hevonen ei sotke ohjia jalkoihinsa.

Kaviot suositellaan puhdistettavan juuri ennen karsinasta positumista.

Hevoset talutetaan kentälle kaulan yli nostetuista ohjista.

Ratsaille nousu tapahtuu hevosten seistessä kaarrossa, keskihalkaisijalla. Käytäthän selkään nousussa aina jakkaraa (satuloiden ja hevosten säästämiseksi). Toisinaan voit nousta myös "väärältä puolelta", joka on hyvää harjoitetta itsellesi ja hevoselle. Varmista opettajalta soveltuuko tasapainosi ja hevonen väärältä puolen ratsautumiseen.

Satulavyö on hyvä kiristää pikkuhiljaa ennen selkään nousua ja muutaman kävelykierroksen jälkeen.

Tunnin lopussa talliin menevien hevosten vöitä löysätään reiällä loppukäyntien ajaksi, ja lisää selästä alas tultua.

Ratsastuksen jälkeen toivomme sinun myös siistivän ratsusi varusteet. Suojat: Harjataan tai pestään, tarpeen mukaan. Suitset: Kuolaimet pestään, likaiset osat pestään satulasaippualla. Suitset niputetaan. Satula: Jalustimista ja satulasta puhdistetaan hiekat ja kurat. Nahkainen satulavyö puhdistetaan saippualla. Huopa harjataan ja ravistellaan tarpeen mukaan. Vyö ja huopa säilytettään satulan päällä. Märkä huopa viedään kuivaushuoneeseen.

TUNNEILLE PUKEUTUMINEN: Ratsastettaessa tulee käyttää CE – hyväksyttyä kypärää. Jalkineissa on oltava pieni korko, esim. kumisaappaat tai ratsastuskengät (ja chapsit) käyvät hyvin. Muu vaatetus on hyvä olla sään mukainen. Hansikkaat estävät hiertymiä. Kylmällä säällä rukkasetkin käyvät, pääasia etteivät sormet kylmety. Kaulahuivit ja muut irtonaiset asusteet voivat pelästyttää hevosen, jätäthän ne siis pois. Pitkät hiukset pidetään kiinni.

TARVITTAESSA KYSY ROHKEASTI APUA !!!

Hevoset ja Heidi kiittävät : )